Search

Si tu te confrunti cu Foamea emotionala? 8 STRATEGII pentru a scapa de ea
Si tu te confrunti cu Foamea emotionala? 8 STRATEGII pentru a scapa de ea


Alimentele nu se limiteaza la a fi doar o forma de nevoie si supravietuire a organismului, cu aportul de nutrienti. Este mult mai mult decat atat: este un act social, un mod de socializare fie cu prietenii, fie la intalnirile de munca, este o sursa de placere si satisfactie pentru simturile noastre si poate fi, de asemenea, o forma de usurare si confort pentru emotiile noastre.

In acest domeniu apare asa-numita foame emotionala si este foarte asociata cu comportamente necontrolate care se afla in afara rutinei noastre obisnuite dietetice.

Primul lucru de luat in calcul este sa stii sa distingi notiunile de „foame emotionala” sau „foame fizica”.

Foamea fizica se refera la o nevoie fiziologica de a manca alimente, adica organismul este lipsit de combustibil pentru a-si indeplini functiile cele mai de baza si apoi da avertizare. Aceasta foame apare la orele specifice ale zilei si aproape niciodata nu apare la orele aleatorii.

Foamea emotionala este, la randul ei, dorinta de a manca mancare, chiar daca nu exista o nevoie reala a organismului. In fata anumitor situatii emotionale (stres, angoasa, anxietate), mancarea poate deveni un substitut al „echilibrului emotional. Acest comportament este cel care poate duce la nevoia de a manca.


Si tu te confrunti cu Foamea emotionala? 8 STRATEGII pentru a scapa de ea


Atunci este usor de observat ca aportul alimentar este influentat de multi factori. In acestea, factorii individuali ies in evidenta, cum ar fi capacitatea de a gestiona stresul si conflictele, capacitatea de reglare emotionala si sensul emotional atribuit alimentelor, care a fost dobandit de-a lungul anilor.

Vrem sa va oferim cateva recomandari pentru a avea un echilibru emotional potrivit pentru o dieta corespunzatoare, fara provocari!Strategii de combatere a foamei emotionale:


1. Fii atent la motivul care te face sa mananci impulsiv


Este esential sa identifici sursa stresului tau care te face sa folosesti mancarea ca mecanism de confort. Recunoscand cauza, puteti gasi mai usor o solutie. De exemplu, s-ar putea sa va simtiti mai stresat pentru ca aveti mult de lucru. Asadar, poate ca ar trebui sa va revizuiti strategiile de gestionare a timpului si de munca, astfel incat sa aveti timp pentru a va simti mai fericit; Activitati compensatorii


2. Cand anticipezi sau te confrunti cu un episod de foame emotionala, incearca sa-ti abateti mintea de gandurile cautarii hranei. Fii ocupat cu o sarcina sau activitate, cum ar fi sa faci o plimbare, sa suni un prieten, sa citesti o carte, sa faci exercitii fizice, sa urmaresti o comedie sau alta activitate placuta.Cumparaturi constiente


3. Faceti o lista de cumparaturi in avans, cu calm, cu toate alimentele permise in program. De asemenea, evitati sa mergeti la cumparaturi atunci cand va simtiti cel mai iritabil, stresat sau deprimat, pentru a impiedica aceste emotii sa declanseze achizitionarea de alimente de confort.


Fa exercitii fizice regulat- Si tu te confrunti cu Foamea emotionala? 8 STRATEGII pentru a scapa de ea


4. Practica exercitiului fizic promoveaza cresterea nivelului sanguin de serotonina, un neurotransmitator care stimuleaza senzatia de fericire si bunastare. Prin urmare, practicarea unei activitati fizice care iti place si care se incadreaza in capacitatile tale poate fi o modalitate de a combate stresul si care, la fel ca mancarea, iti va aduce un sentiment de bunastare!


5. De asemenea, luati in considerare introducerea exercitiilor de relaxare. Meditatia si yoga va pot ajuta sa gestionati mai bine stresul si grijile vietii de zi cu ziSomn linistit

Incercati sa va petreceti o noapte odihnita si respectati orele de somn de care corpul dvs. are nevoie, deoarece oboseala si oboseala sporesc adoptarea comportamentelor alimentare neregulate.


Ai grija de mancarea ta- Si tu te confrunti cu Foamea emotionala? 8 STRATEGII pentru a scapa de ea


6. Faceti din alimentatia sanatoasa un stil de viata! Urmati orientarile recomandate in program si anticipati orice probleme sau dificultati, astfel incat, cu sprijinul corespunzator, sa fie depasit. Cateva sfaturi precum consumul de alimente la fiecare 3 ore, cresterea aportului de fibre, proteine ​​si grasimi bune, precum si apa potabila / ceaiuri pe parcursul zilei, sunt strategii pentru a asigura satietate si optiuni reconfortante.


Faceti un jurnal alimentar


7. Faptul ca te gandesti mai mult la ceea ce mananci, te ajuta sa fii mai constient de mancarea ta, pe langa faptul ca te ajuta sa te organizezi mai bine.Ai o relatie buna cu mancarea


8. Nu atribuiti o valoare simbolica mancarii, folosind-o ca recompensa sau pedeapsa, un substitut pentru afectiune sau confort: nevoile emotionale sunt satisfacute de sentimente!


Amintiti-va intotdeauna: foamea vine din stomac! Cand este gol, face zgomote.


Foamea emotionala / dorinta de a manca provine din creier. Nu exista niciun simptom gastric. Ori de cate ori simtiti foame, evaluati. „Am foame sau vreau sa mananc?” Credem ca va ajuta cu un control mai mare.

Nota: Nu toate cazurile vor fi la fel, iar foamea emotionala poate fi o problema nutritionala, dar si o problema psihologica. In astfel de cazuri, trebuie luata in considerare monitorizarea unui profesionist in psihologie.

Sursa: fmworld.

0 views

Follow :

© 2020 by cabinet-nutritie.eu