Search

Supravegherea prin SMS a malnutriției copiilor

Updated: May 12

Pentru a urmari malnutritia in primele faze, Rwanda foloseste SMS-uri rapide, un sistem mobil conceput pentru a monitoriza continuu ciclul sarcinii - de la confirmarea sarcinii pana la nastere. Sistemul a fost extins in 2013 pentru a urmari primele 1.000 de zile de la sarcina pana la varsta de doi ani. Acesta include servicii de ingrijire postnatala si neonatala, monitorizarea bolilor copilariei, cum ar fi diareea, malaria si pneumonia, precum si activitati de nutritie comunitara (cum ar fi alaptarea, hranirea complementara) si marimea si greutatea copiii sub doi ani.

Supravegherea prin SMS a malnutritiei copiilor. Reincarcare cartela Orange

Bolile declarate si administrarea comunitara a cazurilor de malnutritie acuta sunt urmate de orientare si tratament medical. Sistemul poate functiona si la noi, la familiile defavorizate din zonele greu accesibile, in comunitati defavorizate, cu un grad de asistenta medicala scazut, folosind informatii comunitare in timp real. Lucratorii din domeniul sanatatii comunitaren pot fi instruiti isi pot trimite rapoartele catre serverul SMS rapid central al Ministerului Sanatatii, care apoi genereaza raspunsuri si le transmite centrelor de sanatate zonale, spitalelor, medicilor de famile, etc.

Website-ul executa sarcinile instantaneu in asa fel incat comanda clientului sa fie rapida si eficienta. Dupa acceptul Termenilor & conditiilor se trece in pagina de plata reincarcare Orange, securizata pentru plata online. Imediat ce este confirmata debitarea cardului dvs. cu valoarea aleasa, creditul telefonului va fi actualizat imediat prin reincarcare Orange online.


In caz de urgenta, este declansata o alerta rosie. Acest lucru permite pacientilor sa primeasca imediat servicii vitale. Cu toate acestea, eficacitatea sistemului depinde in mare masura de fluxul constant de informatii exacte si de generarea de raspunsuri adecvate.


Controlul calitatii si monitorizarea constanta prin intermediul lucratorilor din domeniul sanatatii comunitare este necesar.

Ar trebui sa se abordeze si alti factori limitanti, cum ar fi lipsa de energie electrica pentru incarcarea telefoanelor, accesibilitatea geografica pentru transportul pacientului si demisiile sau calatoriile lucratorilor din sanatatea comunitatii. Provocari In ciuda eforturilor considerabile, fragmentarea informatiilor ramane o problema, deoarece nu exista monitorizare nationala a nutritiei sau nu exista in prezent un mecanism de monitorizare. Prin urmare, schimbul de informatii intre sectoare poate fi limitat. Trebuie constientizate aceste puncte slabe si sa se lucreze pentru a gasi modalitati de imbunatatire a sistemului. In prezent, se fac eforturi pentru crearea unui sistem de supraveghere a nutritiei cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Puncte cheie:

1. Intelegerea cauzelor care stau la baza atat a insecuritatii alimentare, cat si a malnutritiei cronice din tara ii ajuta pe planificatori si pe factorii de decizie sa abordeze mai bine insecuritatea si malnutritia alimentara. 2. Tehnologia Orange reincarcare simpla si disponibila, cum ar fi SMS-urile, poate fi utilizata ca o platforma eficienta pentru schimbul de informatii, desi eficacitatea acesteia poate fi limitata de factori care impiedica fluxul constant de informatii corecte si generarea de raspunsuri. 3. Lucratorii comunitari din domeniul sanatatii joaca un rol crucial in transmiterea informatiilor corecte in timp real, astfel incat trebuie sa se acorde atentie pentru a avea capacitatea suficienta si calitatea datelor pentru a fi monitorizate in mod regulat.


0 views

Follow :

© 2020 by cabinet-nutritie.eu