Search

Vitamina C - vitamina esențială în această perioadă a anului
Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este o vitamină solubilă în apă. Vitamina C este esențială în orice rutină dietetică, deoarece are avantaje pentru buna funcționare a organismului. Această vitamină îndeplinește multe funcții importante în corpul nostru, de aceea este un aliat fundamental pentru a păstra sănătatea și a preveni apariția diferitelor boli, precum și un sprijin în procesul de pierdere în greutate.


Ce rol are?


Consolidarea sistemului imunitar și pierderea în greutate sănătoasă - Acțiunea sa antiinflamatoare, protejează organismul de răceală și gripă, caracteristică acestei perioade a anului, precum și de sprijin în procesul de dezinflamare, caracteristic excesului de greutate și obezitate;Puternic antioxidant - protecție importantă împotriva daunelor la care sunt expuse celulele zilnic;Participă la sinteza colagenului - Colagenul este o proteină fundamentală pentru structura mai multor organe, și anume pielea. Prin urmare, este indispensabil pentru procesele de pierdere în greutate, deoarece facilitează fermitatea atunci când există reduceri semnificative ale greutății; Producția de neurotransmițători, care sunt substanțele care stau la baza funcționării sistemului nervos;Anti-îmbătrânire și înfrumusețare a pielii, datorită acțiunii sale antioxidante;Păstrarea vederii, care rezultă din îmbătrânire, și anume la nivelul apariției cataractei și degenerarea maculei;Prevenirea anemiei - responsabilă pentru creșterea absorbției fierului în organism;Sursă alimentară bogată în vitamina C.

Cerințele zilnice de aport pentru această vitamină depind de mai mulți factori, cum ar fi vârsta sau sexul.


Unde găsim vitamina C?


În pătrunjel, napi, varză, ardei, salată, măcriș, conopidă, kiwi, papaya, coriandru, varză roșie.


Sfaturi de utilizare:


Vitamina C este foarte sensibilă la temperaturi ridicate și la expunerea la lumină. În acest fel, vă lăsăm câteva sugestii pentru a vă reduce la minimum pierderile.Preferă alimentele crude. Există întotdeauna pierderi considerabile de vitamina C în timpul procesului de gătit;Fructele și legumele trebuie consumate cât mai proaspete, deoarece refrigerarea în sine duce la pierderea vitaminei C;Expunerea la aer și la lumină provoacă pierderi semnificative de vitamina C. Fructele trebuie consumate imediat ce sunt tăiate, la fel ca sucurile ar trebui să fie băute imediat ce s-au terminat (culoarea și aroma în sine indică oxidare).

Ce produse v-ar ajuta? Nutricode Eye Protect Gummies; IMUNNO; BEAUTY DETOX; VITAMINAS FOR HER, VITAMINAS FOR HER 50+; VITAMINAS FOR HIM.

0 views

Follow :

© 2020 by cabinet-nutritie.eu